© Yönten Dargye 2023

Behandelingen

Yönten Dargye biedt diverse behandelingen. Elke behandeling heeft een ander doel en een andere benadering. Welke behandeling het beste bij je past is erg persoonlijk en maatwerk. Om volledig te ontspannen kies je voor de klankmassage. Om juist meer geactiveerd te worden is er de chakrabehandeling. Deze is meer gericht op heling en (persoonlijke) ontwikkeling. Voor een volledige wellness ervaring is er de deep-tissue-behandeling met warme massageolie en aromatherapie. Neem voor meer informatie en prijzen van de diverse behandelingen contact op.

Klankmassage

U ontvangt een klankbehandeling waarbij diverse klankschalen van verschillende grootte op uw lichaam geplaatst worden. Tijdens deze behandeling komt u tot een diepe meditatieve ontspanning en worden lichaam en geest weer in balans gebracht. Het stimuleert het natuurlijke systeem van het lichaam om zichzelf weer te herstellen. Gedurende de behandeling ligt u op een behandeltafel en kunt u uw normale (gemakkelijk zittende) kleding aanhouden. De behandeling zelf duurt ruim 60 minuten, maar voor de volledige sessie moet u rekening houden met 120 minuten. In overleg kan dit eventueel op uw wensen aangepast worden.

Werking

De    klankmassage    is    er    niet    op    gericht    om    klachten    te behandelen.    Door    de    ontspanning    en    vibratie    wordt    het lichaam     ondersteund     in     het     zelfherstellend     vermogen. Hierdoor     kunnen     klachten     voortkomend     uit     stress     en spanning     worden     opgelost.     De     vicieuze     cirkel     die     de stofwisseling     en     energiestromen     blokkeren     kan     worden doorbroken.

Chakrabehandeling

De chakra’s vormen belangrijke energetische knooppunten in het lichaam. Naast ons fysieke lichaam beschikken we ook over een energetisch lichaam. Zonder energie zou ons fysieke lichaam niet kunnen leven. Neem bijvoorbeeld het stervensproces; Op het moment van sterven is ons lichaam geen atoom lichter geworden. Er is geen enkel molecuul verdwenen. Wat er is gebeurd is dat de energie in ons lichaam niet meer stroomt, alle processen stoppen met werken en onze geest verlaat ons lichaam. De grootste energiestromen in ons lichaam zijn meetbaar, zoals bijvoorbeeld de hersenactiviteit. Maar de energie die je levensenergie zou kunnen noemen is op vele subtiele niveau’s in ons aanwezig en aan het werk. Op de plekken in ons lichaam die geassocieerd worden met de chakra’s zijn vaak ook verdichte netwerken van zenuwen te vinden. Dit noem je een “Plexus”. Een bekende plexus is de Plexus Solaris of Zonnevlecht. Aan elk chakra is ook een klier verbonden. Klieren hebben een belangrijke functie in de hormoonhuishouding van het lichaam. Hormonen hebben op hun beurt invloed op bijna alle lichamelijke processen. Zo kan het dus zijn dat een blokkade in de energetische stroom kan zorgen voor tal van klachten. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn, maar ook kan het zo zijn dat er op innerlijk gebied blokkades optreden. Deze blokkades kunnen effect hebben op je persoonlijke ontwikkeling, je emotionele balans en je algehele welbevinden. In mijn praktijk kun je door middel van de “chakrabehandeling” de energiebalans herstellen en de chakra’s stimuleren om de energie te laten stromen. Omdat de chakra’s op zoveel vlakken van invloed zijn zal er tijdens de behandeling gewerkt worden met lichaam, spraak en geest. De klankschalen helpen je te ontspannen, het plaatsen van de schalen bij de chakra’s zorgt d.m.v. resonantie voor een activering van de energiestroming. Door een aantal teksten te doorlopen (luisteren) en affirmaties voor jezelf uit te spreken activeer je eigenschappen en kwaliteiten in je geest. Deze behandeling is gericht op persoonlijke ontwikkeling, groei en heling. Het activeren van de energiecentra en het stimuleren van je eigen kwaliteiten. Dit maakt dat deze behandeling actiever is dan de klankmassage en ook dat hij niet per definitie rustgevend hoeft te zijn.  De behandeling zelf duurt ongeveer 2 uren, voor de totale sessie moet je rekening houden met minimaal 2,5 uur.  

Chakra’s,

Het chakrasysteem wordt vanuit de oude oosterse filosofie gebruikt om het menselijke energiesysteem te beschrijven. In ons lichaam zijn tientallen energiecentra te vinden, de grootste en meest duidelijke hiervan worden beschreven in het “7-chakra-systeem”. Deze energiecentra zijn voelbaar en merkbaar in ons dagelijks leven. Tevens worden ze geassocieerd met diverse functies van lichaam en geest. Een verstoring van de energiestroom in ons lichaam kan direct effect hebben op deze functies. Deze samenhang en opbouw van kwaliteiten lijkt in vele opzichten op veel gebruikte psychologische modellen zoals bijvoorbeeld de behoeftenhiërarchie van Maslow.  Deep-tissue-behandeling De deep tissue behandeling lijkt in grote lijnen veel op de klankmassage. Het grote verschil is dat bij de deep tissue behandeling gebruikt wordt gemaakt van aromatherapie en warme olie op een ontblote rug (overige kleding mag aan blijven, alleen de rug dient ontbloot te zijn). Doordat een klankschaal via de olie direct contact maakt met de huid is er sprake van een intense beleving van de vibratie van de schaal. Dit zorgt ervoor dat de resonerende werking van de schaal tot diep in de weefsels van het lichaam doordringt. Vanwege het directe contact met het lichaam krijg ik veel feedback van de schaal. Vastzittende spieren en geblokkeerde energieën komen aan het licht. De resonantie kan het lichaam helpen om deze plekken te laten ontspannen en de stofwisseling wordt gestimmuleerd. Samen met de aromatherapie is dit een weldadige zintuiglijke beleving waar je van opknapt. Een wellness moment voor jezelf. De behandeling zelf duurt ongeveer 90 minuten, maar voor de volledige sessie moet u rekening houden met 120 minuten. In overleg kan dit eventueel naar uw wensen aangepast worden.  
praktijk voor klankbehandeling