De chakra’s vormen belangrijke energetische knooppunten in het lichaam.

Naast ons fysieke lichaam beschikken we ook over een energetisch lichaam. Zonder energie zou ons fysieke lichaam niet kunnen leven. Neem bijvoorbeeld het stervensproces; Op het moment van sterven is ons lichaam geen atoom lichter geworden. Er is geen enkel molecuul verdwenen. Wat er is gebeurd is dat de energie in ons lichaam niet meer stroomt, alle processen stoppen met werken en onze geest verlaat ons lichaam. De grootste energiestromen in ons lichaam zijn meetbaar, zoals bijvoorbeeld de hersenactiviteit. Maar de energie die je levensenergie zou kunnen noemen is op vele subtiele niveau’s in ons aanwezig en aan het werk. Op de plekken in ons lichaam die geassocieerd worden met de chakra’s zijn vaak ook verdichte netwerken van zenuwen te vinden. Dit noem je een “Plexus”. Een bekende plexus is de Plexus Solaris of Zonnevlecht. Aan elk chakra is ook een klier verbonden. Klieren hebben een belangrijke functie in de hormoonhuishouding van het lichaam. Hormonen hebben op hun beurt invloed op bijna alle lichamelijke processen. Zo kan het dus zijn dat een blokkade in de energetische stroom kan zorgen voor tal van klachten. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn, maar ook kan het zo zijn dat er op innerlijk gebied blokkades optreden. Deze blokkades kunnen effect hebben op je persoonlijke ontwikkeling, je emotionele balans en je algehele welbevinden.

In mijn praktijk kun je door middel van de “chakrabehandeling” de energiebalans herstellen en de chakra’s stimuleren om de energie te laten stromen. Omdat de chakra’s op zoveel vlakken van invloed zijn zal er tijdens de behandeling gewerkt worden met lichaam, spraak en geest. De klankschalen helpen je te ontspannen, het plaatsen van de schalen bij de chakra’s zorgt door middel van resonantie voor een activering van de energiestroming. Door een aantal teksten te doorlopen (luisteren) en affirmaties voor jezelf uit te spreken activeer je eigenschappen en kwaliteiten in je geest. Deze behandeling is gericht op persoonlijke ontwikkeling, groei en heling. Het activeren van de energiecentra en het stimuleren van je eigen kwaliteiten. Dit maakt dat deze behandeling actiever is dan de klankmassage en ook dat hij niet per definitie rustgevend hoeft te zijn. 

De behandeling zelf duurt ongeveer 2 uren, voor de totale sessie moet je rekening houden met minimaal 2,5 uur.

Deze behandeling kost € 95,-

Het chakrasysteem wordt vanuit de oude oosterse filosofie gebruikt om het menselijke energiesysteem te beschrijven. In ons lichaam zijn tientallen energiecentra te vinden, de grootste en meest duidelijke hiervan worden beschreven in het “7-chakra-systeem”. Deze energiecentra zijn voelbaar en merkbaar in ons dagelijks leven. Tevens worden ze geassocieerd met diverse functies van lichaam en geest. Een verstoring van de energiestroom in ons lichaam kan direct effect hebben op deze functies. Deze samenhang en opbouw van kwaliteiten lijkt in vele opzichten op veel gebruikte psychologische modellen zoals bijvoorbeeld de behoeftenhiërarchie van Maslow.