Balans

Het dagelijks leven wordt steeds drukker.

Ik ondervind nog elke dag hoe lastig het is om momenten van rust te vinden gedurende de week. Ik heb een gezin met jonge kinderen en heb een drukke baan met veel reistijd. Als ik er niet om denk ben ik elke dag druk bezig om alles voor elkaar te krijgen. De kinderen moeten naar school en sport, ik werk fulltime en het huishouden draait ook elke dag door, etc. etc. Soms kun je het gevoel hebben dat je wordt geleefd en dat er geen momenten meer zijn om tot rust te komen.

Geen moment meer voor jezelf. Je bent voortdurend in je hoofd, in je gedachten en niet meer in contact met je lijf, bij je gevoel.
Dit alles bij elkaar maakt dat je stress kan ervaren. Soms ervaar je het niet direct als psychische stress, het kan zich ook uitten in lichamelijke stress. Stijve spieren, spanning in je schouders of nek of andere lichamelijke klachten. Soms kun je dit voelen als blokkades in je lichaam.
Letterlijk voel je een knoop of harde gespannen plek in je spieren of andere weefsels. Door een gebrek aan ontspanning gaat de stress in je lichaam zitten. Daardoor kan het zijn dat de diverse processen in je lichaam verstoord worden.

Processen die er normaal voor zorgen dat weefsels voldoende energie en voedingstoffen krijgen en dat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Door deze verstoringen kun je niet lekker in je vel zitten. En doordat je je niet goed voelt raken de processen in je lichaam verder verstoort.
Je hebt zo een vicieuze cirkel in je systeem die doorbroken moet worden. Dit kun je doorbreken door te ontspannen en te rusten. Het is ook daarom dat we als mens slaap en rust nodig hebben. Je lichaam kan niet herstellen zonder dat.

Een klankmassage kan op diverse vlakken helpen om de balans in je lichaam te herstellen. Onder andere door te zorgen voor diepe rust en ontspanning.