Resonantie

Een klankbehandeling biedt een intense beleving.

Als je je openstelt voor de schoonheid van de klanken kan het leiden tot een diepe ontspanning. Bij een klankmassage worden schalen van diverse grootte op verschillende plekken op je lichaam geplaatst. Bij het aanslaan van de schalen ontstaat er een trilling welke diep doordringt in de weefsels van je lichaam. Deze trilling zorgt voor resonantie met de cellen in je lichaam. Hierbij wordt het lichaam op celniveau “gemasseerd”.
Vanuit de wetenschap is bekend dat alle cellen in ons lichaam trillen of vibreren. Bij deze trilling komt energie vrij.
Dit kunnen we bijvoorbeeld merken doordat ons lichaam zich op deze manier verwarmt. De energieën die in ons lichaam rond gaan moeten kunnen stromen. Door stress of spanning kan het zijn dat er blokkades ontstaan waardoor dit stromen wordt verstoord. De doorbloeding kan belemmerd worden en afvalstoffen worden niet goed afgevoerd. Dit kun je merken door bijvoorbeeld hoofdpijn, stijve en pijnlijke plekken in je spieren of andere lichamelijke klachten. Hierdoor kan je lichaam niet goed ontspannen waardoor vervolgens de klachten toenemen.
Deze vicieuze cirkel kun je doorbreken.
Dit kan door bijvoorbeeld rust te zoeken in de natuur omdat natuurklanken helpen te ontspannen. Ook tijdens de slaap kan je lichaam zich ontspannen en zichzelf herstellen.
Bij meditatie is het ook mogelijk om tot een dergelijke diepe ontspanning te komen.

In het dagelijks leven is het vaak moeilijk om voldoende rust en ontspanning te vinden. Een klankmassage helpt om te ontspannen en stimuleert het lichaam in zijn eigen herstelmechanisme door resonantie.

Vorm, Leegte, Klank
Je lichaam heeft momenten nodig om te herstellen. Dit kan alleen door ontspanning. De natuur heeft de eigenschap om voor ontspanning te zorgen. Dit heeft vooral te maken met de helende energieën en geluiden in de natuur. De frequenties van het natuurgeluid zorgen als vanzelf voor een balancerend effect op ons systeem. Pas als ons lichaam echt diep ontspant kan het herstelproces beginnen. Klankschalen stimuleren door hun natuurlijke geluid de ontspanning en rust in ons hoofd. Door de trilling wordt de ontspanning van ons lichaam gestimuleerd. Samen zorgen ze voor een diepe weldaad voor ons hele systeem.